.. ei voi tulla kyllä ainakaan talven keskelle, kun ei oo edes talvi. Koskakohan sitä lunta sillai ihan oikeasti tulee? Kyllähän noi pojat on jo päässeet vähän lumipuuhien makuun, yhden lumiukon ehtivät tehdä, ja oliko se nyt 20 sekuntia pystyssä.. Mutta sitten lumi meni poijes, eikä oo takaisin tullut. Missä lie luuraa.. Nurmikot vihertää, tai no, ruskehtaa, ja ulkoportaiden vieressä syreenipensaassa silmut puskee esiin.

Oon silti aloittanut lintujen talviruokinnan, ja Kurre Kurnauskis ne sapuskat kyllä pääosin vie. Äskön kattelin kun se suuressa oveluudessaan piilotti talipallon murusia pihaan: kaivoi kuopan, tuuppasi nenällään eväät sinne, ja sitten vauhdilla kuoppa piiloon. Ja varmasti on piilossa! Myös siltä itseltään. Eihän se niitä kätköjään muista. Tarttis varmaan ostaa semmoisia talipalloja, missä on niitä siemeniä seassa, niin sitten kun se orava kummiskin unohtaa ne eväänsä, niin kasvais sitten vaikka joku auringonkukka siihen. Heh.. No, ei taida kasvaa. Kauralyhteenkin ostin. Tuskin sitä enää nykytirpat suostuu syömään, ne kun on hemmoteltuja ties millä herkuilla, mutta aattelin, että onpahan sitten mukavan näköistä vaikka jouluna kun se kauralyhde on tuolla pihalla, ja lumilyhdyissä (huomaa: oletan jouluna olevan lunta) tuikkii kynttilöiden valo.

Tarttiskohan tätä blogin nimeä muuttaa ens vuoden puolella, kun en enää kotiäiti ole. Palailen takaisin työelämään yli neljän vuoden "loman" jälkeen. Mahtaa olla outoa.. Pojille on hakusessa hoitopaikka, mutta ei tunnu oikein löytyvän. Perhepäivähoitaja olisi toiveissa, olkoonkin että vuosi sitten kokeilusta tuli karmaisevat kokemukset, mutta ei niitä perhepäivähoitajia oikein tässä meidän kotikunnassa ole. Päiväkodeissakin on niukasti tilaa. Puolensa olisi molemmissa hoitotavoissa. Sekä hyvät, että huonot. Yhtä yksityistä päiväkotia harkittiin, kun netissä vaikutti tosi lupaavalta ja mun mieleiseltä, mutta eihän tuo olekaan vielä edes aloittanut. Ja siellä olisi hinnat kumminkin vähän turhan suolaiset, kaikki muka-hyöty mikä työssäkäymisestä tulisi (palkan suhteen), menisi suoraan sen päiväkodin maksuihin. Joten ei taida kannattaa.

Jaahas.. kolmas koneellinen pyykkiä tältä päivältä kohta pestynä, ne voi tuupata suoraan kuivuriin, ja meen laittamaan samantein neljännen koneellisen peseytymään. Koko päivän on pesukone porskuttanut. Mistä niitä pyykkejä oikein tulee? (Ja oikea vastaus EI ole: Saunalahdelta.)