Tänään olivat sitten meidän pojat ekaa kertaa tutustumassa tulevaan päiväkotiinsa. Aloitus on ensi maanantaina jolloin tästä kotiäidistä tulee taas virkanainen.

Vanhempi poika tempaisi heti lelulaatikot lattialle ja tyhjensi sisällöt siihen ja alkoi leikkiä, pienempi vähän katseli ympärilleen. Molemmat koitiutuivat tosi pian, ja viihtyivät niin hyvin, että eihän niitä meinannut sieltä pois saada! Huomenna mennään taas, ja nyt sitten saavat jäädä sinne hetkeksi (tänään oli koko ajan äiti ja isä mukana). Ja tosiaan maanantaina alkaa sitten tositoimet.

Päiväkoti vaikutti alkuun "paperilla" valtavan suurelta 'tehdasmaiselta', yli 70 paikkaa, mutta meidät vakuutettiin siitä, että hyvin riittää tilaa kaikille (tilat kolmessa kerroksessa), ja sijoittelu on vuoroteltua, osa porukasta sisällä silloin kun toiset ovat ulkona, ja päinvastoin. Piha vaikuttaa kanssa kivalta, turvallinen ja tukeva aita ympärillä, isosti tilaa leikkiä ja hiihtoladut summuut luistelukentät ihan siinä nurkilla.

Nyt pojat sitten hykertelevät onneissaan kun oli niin kiva päiväkoti. Jossa käytiin kerran ja viivyttiin tunti ja isi ja äiti oli koko ajan mukana. Mutta kun sinne mennään huomennakin ja viivytään liki kolme tuntia, ilman isiä ja äitiä. Ja ensi viikolla mennään joka päivä (paitsi loppiaisena) ja viivytään liki kymmenen tuntia, ilman isiä ja äitiä.. Saa nähdä kuinka kauan siitä onnesta hykerrellään..

Vanhempi poika varmaan pärjäilee alusta asti hyvin, mutta nuoremman suhteen jänskättää, kun joutuu samalla kertaa eroon sekä kodista & vanhemmista (hoitopaikkana & hoitajina), että myöskin rakkaasta isoveljestään, jonka kanssa on remunnut koko tähän astisen ikänsä, aina yhdessä - hyvässä ja pahassa. Pojat sijoittuvat päiväkodissa tyystin eri ryhmiin ja jopa eri kerroksiin. No, saavatpahan sitten vähän muitakin kavereita kuin toisensa.

Ensi viikolla voisin palailla näissä merkeissä ja kertoilla kuulumisia päivähoidoista (pojat päiväkodissa ja äiti töissä, ts. työpaikalla). Samalla pitää yrittää muuttaa tätä blogin nimeä, kun kyse ei enää ole kotiäidin arjesta ja juhlasta.